header-photo

Historia i objectius de la Fundació Osona Solidaria


La Fundació Osona Solidària es va crear l' any 2001 a Calldetenes, per iniciativa del seu alcalde, el senyor Jaume Mas. «La raó és senzilla, es volia ajudar als països del tercer món que tenen problemes per sobreviure.» L’ajuntament de Calldetenes feia anys que col·laborava amb els països del tercer món donant-hi el 0’7% del pressupost. La Fundació Osona Solidaria es va crear per poder controlar el destí d' aquests diners.

A Nicaragua es va establir contacte amb l’associació de dones Maria Elena Cuadras, formada per 80.000 persones que treballen per tot el país. Actualment, la Fundació osonenca treballa conjuntament amb l’associació Maria Elena Cuadras per tirar endavant diferents projectes.

L' objectiu de la Fundació, es col·laboració en tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència, atenció i protecció a les persones necessitades i marginades, ja sigui per causa de manca d’autonomia personal, per problemes familiars, exclusió social, etc.
La detecció, estudi i avaluació de les necessitats existents en països en via de desenvolupament i del tercer món, i en conseqüència proporcionar-los ajudes tècniques, professionals i materials de tot tipus.